sleepwalker - онтологија

месечар повеќе

мн. месечари
Вид збор: Именка, машки род
Тој што страда од месечарство.
Употреба: Медицина

сомнамбул повеќе

мн. сомнамбули
Вид збор: Именка, машки род
месечар
Употреба: Медицина