sleepwalking - онтологија

месечарење повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, среден род
сомнамбулизам, месечарство.

месечарство повеќе

Види и: месечарење (ср.)
(едн.)
Вид збор: Именка, среден род
Несвесно станување и шетање за време на спиењето.
Употреба: Медицина

сомнамбулен повеќе

сомнамбулна
Вид збор: Придавка
Кој се однесува на сомнамбул и сомнамбулизам.
Употреба: Медицина

сомнамбулизам повеќе

сомнамбулизмот
Вид збор: Именка, машки род
месечарство, месечарење
Употреба: Медицина