slowly - онтологија

агале повеќе

Вид збор: Прилог
полека, бавно
Употреба: Дијалектен збор

бавно повеќе

Вид збор: Прилог
Пипаво, полека, јаваш, со мала брзина.

јаваш повеќе

Вид збор: Прилог
Полека, без брзање.
Турски: yavaş

полека повеќе

Вид збор: Прилог
Без брзање, бавно, кроце.

полекум повеќе

Вид збор: Прилог
полека
Употреба: Дијалектен збор

полецка повеќе

Вид збор: Прилог
полека
Употреба: Деминутив

пополека повеќе

Вид збор: Прилог
Полека, без брзање.

пополецка повеќе

Вид збор: Прилог
пополека
Употреба: Деминутив

танко повеќе

Вид збор: Прилог
полека, бавно, фино
Употреба: Народна поезија