small farmer - онтологија

ситнопоседник повеќе

мн. ситнопоседници
Вид збор: Именка, машки род
Сопственик на мал имот.
Употреба: Економија

средник повеќе

мн. средници
Вид збор: Именка, машки род
Селанец со мал имот што го обработува сам.

средњак повеќе

Види и: средник (м.)
мн. средњаци
Вид збор: Именка, машки род
средник
Употреба: Земјоделство