small town - онтологија

касаба повеќе

мн. касаби
Вид збор: Именка, женски род
Гратче во внатрешноста.
Турски: kasaba
Употреба: Архаизам

паланка повеќе

мн. паланки
Вид збор: Именка, женски род
Гратче, населба со мал број жители во која односите на луѓето се непосредни.
Употреба: Архаизам