snail - онтологија

полжав повеќе

мн. полжави
Вид збор: Именка, машки род
Животно од класата мекотели, живее на копно, во солени и слатки води, со меко тело, покриено со едноклеточен епител, некои форми се составени и од коскеска куќичка.
Латински: Gastropoda molluska Албански: kërmill
Употреба: Зоологија
Дел од внатрешното уво.
Албански: kërmill
Употреба: Анатомија

роглец повеќе

Вид збор: Именка, машки род
полжав