snap - онтологија

чкрап повеќе

Вид збор: Извик
За подражавање на звукот на чкрапањето.
Примери:
И - чкрап! - бравата се отвори.

штрак повеќе

Вид збор: Извик
За подражавање звук што се испушта при работа на некои машини или при рачна работа со определени предмети.