sock - онтологија

калец повеќе

мн. калци
Вид збор: Именка, машки род
(обично во мн.) Сукнени или волнени куси чорапи.
Албански: çorap nga leshi

калчина повеќе

Види и: калец (м.)
мн. калчини
Вид збор: Именка, женски род
калец

чорапиште повеќе

Види и: чорап (м.)
мн. чорапишта
Вид збор: Именка, среден род
чорап
Употреба: Аугментатив

чорапче повеќе

Види и: чорап (м.)
мн. чорапчиња
Вид збор: Именка, среден род
чорап
Албански: çorapë
Употреба: Деминутив