song - онтологија

канцона повеќе

мн. канцони
Вид збор: Именка, женски род
Кратка лирcка песна.
Албански: këngë, kanconë
Употреба: Музика и танц

напев повеќе

мн. напеви
Вид збор: Именка, машки род
Мелодија, песна што се пее.
Употреба: Музика и танц

пеење повеќе

Види и: пее (несв.)
мн. пеења
Вид збор: Именка, среден род
песна
Албански: këngë
Употреба: Книжевен збор , Литература

песма повеќе

Види и: песна (ж.)
мн. песми
Вид збор: Именка, женски род
песна
Употреба: Дијалектен збор

песна повеќе

мн. песни
Вид збор: Именка, женски род
Творба за пеење.
Албански: këngë
Употреба: Музика и танц
Глас на некои појни птици.
Албански: zëri zogjëve
Употреба: Зоологија

песничка повеќе

Види и: песна (ж.)
мн. песнички
Вид збор: Именка, женски род
песна

сонг повеќе

Вид збор: Именка, машки род
песна, шлагер
Употреба: Жаргонски збор