soundless - онтологија

безгласен повеќе

безгласни
Вид збор: Придавка
Што е без глас, без шум.
Што не испушта глас, што молчешкум трпи, поднесува нешто.

безропотен повеќе

безропотниот
Вид збор: Придавка
Што е без ропот, без шум.