spasmodic - онтологија

грчовит повеќе

грчовитиот
Вид збор: Придавка
Што е проследено со грчеви.
Употреба: Медицина
Што е силен, тежок, напорен.

спазматичен повеќе

спазматичниот
Вид збор: Придавка
Кој се однесува на спазма, предизвикан од спазми.
Употреба: Медицина