spice - онтологија

застрои повеќе

застројат
Вид збор: Глагол, свршен
Зачини јадење.

зачини повеќе

зачинат
Вид збор: Глагол, свршен
Направи раскажување (текст) поинтересно, повпечатливо со внесување необични силни елементи, примеси.
Албански: nuancë
Употреба: Преносно значење

олути повеќе

олутат
Вид збор: Глагол, свршен
Направи нешто да биде луто.
Албански: bëj djegës
Со кратка форма наличната заменка – почувствува лут вкус.
Албански: djegës