spicy - онтологија

лутичок повеќе

Види и: лутникав (прид.)
лутичкиот
Вид збор: Придавка
лутникав

лутникав повеќе

лутникавиот
Вид збор: Придавка
Што лути по малку, што не лути многу.
Употреба: Гастрономија

пикантен повеќе

пикантни
Вид збор: Придавка
За јадење - што го дразни вкусот, луто.
Албански: pikante,
Употреба: Гастрономија
Примери:
Пикантно јадење.

пикантно повеќе

Вид збор: Прилог
пикантен