splash - онтологија

цап повеќе

Вид збор: Извик
За означување на звукот што се слуша кога ќе се пушти мал предмет во течност односно кога ќе се цапне во нешто.
Примери:
Одеше по тротоарот и наеднаш цап! - згазна во водата.

шлап повеќе

Вид збор: Извик
шлапање
Примери:
шлап-шлуп

шлапа-шлупа повеќе

Вид збор: Извик
шлап