spyglass - онтологија

дулбија повеќе

Види и: дуљбија (ж.)
мн. дулбии
Вид збор: Именка, женски род
дуљбија
Употреба: Архаизам

дуљбија повеќе

мн. дуљбии
Вид збор: Именка, женски род
дурбин
Употреба: Архаизам

дурбин повеќе

мн. дурбини
Вид збор: Именка, машки род
двоглед
Турски: dürbün