squirrel - онтологија

веверица повеќе

Види и: верверица (ж.)
мн. веверици
Вид збор: Именка, женски род
верверица
Српски: веверица
Употреба: Зоологија

верверица повеќе

мн. верверици
Вид збор: Именка, женски род
Мало шумско животно со долга опашка, цицач, живее на дрво и се храни со неговите плодови.
Латински: Sciurus vulgaris Српски: веверица
Употреба: Зоологија

катерица повеќе

мн. катерици
Вид збор: Именка, женски род
верверица
Бугарски: катерица
Употреба: Дијалектен збор , Зоологија