stack - онтологија

бала повеќе

мн. бали
Вид збор: Именка, женски род
Голем и цврсто стегнат врзоп, обично од платно.

бале повеќе

мн. балиња
Вид збор: Именка, среден род
бала
Албански: deng, vandak

карма повеќе

мн. карми
Вид збор: Именка, женски род
наредени дрва
Албански: dru të rradhitur
Употреба: Дијалектен збор

кочан повеќе

мн. кочани
Вид збор: Именка, машки род
Определен број билети, фактури, формулари и сл. што се врзани на едниот крај.
Турски: koçan Албански: koçan, tufë

наслага повеќе

мн. наслаги
Вид збор: Именка, женски род
Наталожен материјал во вид на слој, на пласт.
Албански: stivim, llurbë, fundrinë

слога повеќе

(едн.) слогата
Вид збор: Именка, женски род
Наредени дрва покрај ѕид.
Албански: grumbull

штангла повеќе

мн. штангли
Вид збор: Именка, женски род
Пакет од повеќе кутии на цигари.
Германски: Stange Албански: shtangë, pako
Употреба: Разговорно

штека повеќе

мн. штеки
Вид збор: Именка, женски род
Пакет од кутии со цигари.
Примери:
Камионот беше полн со штеки со цигари.