staff - онтологија

персонал повеќе

(едн.) пресоналот
Вид збор: Именка, машки род
Личниот состав на некоја установа, претпријатие, од една и иста професионална гранка.
Албански: personel, staf

послуга повеќе

(едн.) послугата
Вид збор: Именка, женски род
Персонал што послужува во хотел, куќа и сл.
Албански: shërbim, stafi shërbyes
Употреба: Туризам

состав повеќе

мн. состави
Вид збор: Именка, машки род
Лица што составуваат некоја категорија.
Албански: stafi

штаб повеќе

мн. штабови
Вид збор: Именка, машки род
Како орган за управување на трупи.
Германски: Stab Албански: shtab
Употреба: Воен термин
Зградата во која е сместен тој орган.
Германски: Stab Албански: shtab