status - онтологија

позиција повеќе

мн. позиции
Вид збор: Именка, женски род
Положба, функција, поставеност во општеството, во службата, во некоја средина.
Албански: status
Употреба: Преносно значење

процес повеќе

мн. процеси
Вид збор: Именка, машки род
Состојба на развиток на определена болест.
Албански: statusi
Употреба: Медицина

рака повеќе

мн. раце
Вид збор: Именка, женски род
Имотна состојба или општествена положба на некого.
Албански: status

статус повеќе

(едн.) статусот
Вид збор: Именка, машки род
Состојба, моментална положба, околности, услови.
Албански: status
Општествена и правна положба на едно лице.
Албански: status
Употреба: Правда