steamer - онтологија

пампур повеќе

мн. пампури
Вид збор: Именка, машки род
пароброд
Албански: vapor
Употреба: Архаизам , Транспорт

параход повеќе

Види и: пароброд (м.)
мн. параходите
Вид збор: Именка, машки род
пароброд
Употреба: Архаизам

пароброд повеќе

Види и: параход (м.)
мн. пароброди
Вид збор: Именка, машки род
Брод движен со пара.
Употреба: Архаизам