steer - онтологија

тера повеќе

тераат
Вид збор: Глагол, несвршен
За превозно средство без запрега - управува.
Албански: manovroj

управува повеќе

управуваат
Вид збор: Глагол, несвршен
За превозно средство.
Албански: manovroj
Употреба: Транспорт