stench - онтологија

базд повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, машки род
Лоша миризба, реа, смрдеа.

задув повеќе

(едн.) задувот
Вид збор: Именка, машки род
Тежок, застоен воздух; непријатен мирис.
Албански: kutërbim

кисловина повеќе

мн. кисловини
Вид збор: Именка, женски род
Здив, реа на кисел вкус или мирис.

миризба повеќе

мн. миризби
Вид збор: Именка, женски род
непријатен мирис
Албански: kutërbim

прчовина повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
Непријатен мирис сличен на мирисот на прчови.
Албански: kutërbim

реа повеќе

(едн.) реата
Вид збор: Именка, женски род
смрдеа
Албански: erë e keqe, kutërbim

смрда повеќе

(едн.) смрдата
Вид збор: Именка, женски род
смрдеа

смрдеа повеќе

смрдеата
Вид збор: Именка, женски род
одвратна реа

смрдеж повеќе

смрдежот
Вид збор: Именка, машки род
смрдеа
Албански: qelbësirë, kutërbim

смрдење повеќе

Вид збор: Именка, среден род
смрди

смрдија повеќе

Вид збор: Именка, женски род
смрдеа
Примери:
Да ги куртулиса од смрдијата.

смрдување повеќе

Вид збор: Именка, среден род
смрдува, ширење лош мирис.
Албански: kutërbim