stepson - онтологија

завареник повеќе

мн. завареници
Вид збор: Именка, машки род
Пасинок, заварен син.

пасинок повеќе

мн. пасинци
Вид збор: Именка, машки род
Заварен син на еден од сопрузите.
Албански: thjeshtër, djal nga njëri bashkshort
Оној што е лишен од грижа, од внимание.
Албански: thjeshtër
Употреба: Преносно значење

пасторок повеќе

Види и: посинок (м.)
мн. пасторци
Вид збор: Именка, машки род
посинок