sterile - онтологија

јалов повеќе

јалови
Вид збор: Придавка
Што не е плоден.

стерилен повеќе

стерилна
Вид збор: Придавка
Кој е ослободен од микроорганизми.
Употреба: Медицина
Примери:
Стерилен памук.

штир повеќе

Вид збор: Придавка
јалов, неплоден
Примери:
штиражена - нероткиња