sterilize - онтологија

изјалови повеќе

(се) изјаловат
Вид збор: Глагол, свршен
Направи да биде јалов, без плод; обично за животно.
Албански: shterpë

обесплоди повеќе

обесплодат
Вид збор: Глагол, свршен
Направи да биде неплоден, лиши некого или нешто од способноста за плодност.
Употреба: Медицина

превривање повеќе

мн. превривања
Вид збор: Именка, среден род
Состојба кога водата или течноста ја преминала точката на вриење.

стерилизира повеќе

стерилизираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Уништи, уништува бактерии.
Албански: sterilizoj
Употреба: Медицина
Направи, прави неплоден, ојалови, ојаловува.
Албански: sterilizoj
Употреба: Медицина

чука повеќе

чукаат
Вид збор: Глагол, несвршен
Скопува животно.