stimulus - онтологија

дразба повеќе

мн. дразби
Вид збор: Именка, женски род
Чувство предизвикано со физиолошки процес или со надворешно влијание врз сетилата.
Употреба: Медицина

премија повеќе

мн. премии
Вид збор: Именка, женски род
Парична награда на извозниците за стимулирање на извозот на некои стоки.
Албански: stimul, shtysë
Употреба: Економија

стимул повеќе

Вид збор: Именка, машки род
поттик, побуда, причина, мотив

стимуланс повеќе

мн. стимуланси
Вид збор: Именка, машки род
Нешто што поттикнува дејност.
Албански: stimulues
Употреба: Медицина