stingy - онтологија

недарежлив повеќе

недарежливиот
Вид збор: Придавка
Што не е дарежлив.
Албански: koprac

скржав повеќе

скржави
Вид збор: Придавка
Кој избегува расходи, стиснат.
Примери:
Селанецот бил многу скржав.

скржлан повеќе

Вид збор: Придавка
скржав
Употреба: Дијалектен збор

стегнат повеќе

стегнати
Вид збор: Придавка
скржав
Употреба: Разговорно

стиснат повеќе

стиснати
Вид збор: Придавка
скржав
Примери:
Стиснат човек.