stonemason - онтологија

каменар повеќе

мн. каменари
Вид збор: Именка, машки род
Човек што крши, што обработува камен.

каменичар повеќе

Види и: каменар (м.)
мн. каменичари
Вид збор: Именка, машки род
каменар

каменоделец повеќе

мн. каменоделци
Вид збор: Именка, машки род
Занаетчија што се занимава со обработка на камен.

каменорезец повеќе

мн. каменоресци
Вид збор: Именка, машки род
Тој што обработува камен.