stop crying - онтологија

доисплаче повеќе

Види и: исплаче (св.)
доисплачат
Вид збор: Глагол, свршен
Престане со плачењето.
Албански: mbaroj së qajturi

доплаче повеќе

доплачат
Вид збор: Глагол, свршен
Престане да плаче.
Албански: mbaroj me të qarë
(се доплаче) Престане да плаче.
Албански: qaj shumë
Употреба: Безлично

исплаче повеќе

Види и: плаче (несв.)
исплачат
Вид збор: Глагол, свршен
(се исплаче) Спонтано престане да плаче.
Албански: ndal së qarit