stress - онтологија

истакне повеќе

истакнат
Вид збор: Глагол, свршен
Стави нешто во преден план како поважно.
Албански: theksoj

понагласи повеќе

понагласат
Вид збор: Глагол, свршен
Поистакне, поиздели нешто при зборување.
Албански: theksoj

потенцира повеќе

потенцираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Истакне, нагласи, потцрта (во говор, во текст).
Албански: theksoj