striking - онтологија

издаден повеќе

издадениот
Вид збор: Придавка
Што може да се види, што се покажува надвор од нешто.

маркантен повеќе

маркантниот
Вид збор: Придавка
впечатлив, забележлив, истакнат

упадлив повеќе

Види и: упадне (св.)
упадливи
Вид збор: Придавка
Што упаѓа, паѓа во очи.