stuntman - онтологија

дублер повеќе

мн. дублери
Вид збор: Именка, машки род
Лице што го заменува главниот лик на филм, обично во изведување на тешки и опасни сцени.
Употреба: Сцена

каскадер повеќе

мн. каскадери
Вид збор: Именка, машки род
Лице што го заменува филмскиот актер при снимање на опасни и тешки сцени.
Употреба: Сцена