subtitle - онтологија

подзаглавие повеќе

мн. подзаглавија
Вид збор: Именка, среден род
поднаслов

поднаслов повеќе

мн. поднаслови
Вид збор: Именка, машки род
Наслов под главниот наслов на текст.
Албански: nëntitull
Употреба: Литература
Текст во филм под говорот на туѓи јазици.
Албански: nëntitull
Употреба: Сцена

титла повеќе

мн. титли
Вид збор: Именка, женски род
Отпечатен текст на дното на филм, видеоснимка.

титлува повеќе

титлуваат
Вид збор: Глагол, несвршен
Преведува говор во филм со текстови во долниот дел на екранот.