suitable - онтологија

доличен повеќе

доличниот
Вид збор: Придавка
Што доликува.

згоден повеќе

згодни
Вид збор: Придавка
Што сосема одговара.

погоден повеќе

погодени
Вид збор: Придавка
Што одговара, соодветен за нешто, за дадена потреба, намена итн.
Албански: i qëlluar

подобен повеќе

подобни
Вид збор: Придавка
Што е способен, погоден за некоја работа.

пригоден повеќе

пригодни
Вид збор: Придавка
Што е удобен, погоден.

сообразен повеќе

сообразни
Вид збор: Придавка
Кој се согласува со нешто, кој е во согласност, соодветен.
Употреба: Книжевен збор

соодветен повеќе

соодветни
Вид збор: Придавка
Што одговара на нешто; нужен за определен случај.