supplement - онтологија

додаток повеќе

мн. додатоци
Вид збор: Именка, машки род
Збор или израз со кој поблиску се определува или се дополнува значењето на главните делови на реченицата.
Албански: plotësim
Употреба: Граматика

дополнение повеќе

мн. дополненија
Вид збор: Именка, среден род
додаток
Албански: shtojcë
Употреба: Граматика

подлисник повеќе

Види и: подлисток (м.)
мн. подлисници
Вид збор: Именка, машки род
подлисток

подлисток повеќе

мн. подлистоци
Вид збор: Именка, машки род
Фељтон во весник, обично посебно графички опремен.

прилог повеќе

мн. прилози
Вид збор: Именка, машки род
Тоа што се прилага, се додава кон нешто.
Албански: shtesë, plotësim
Употреба: Административен термин