surmountable - онтологија

пребродлив повеќе

пребродливиот
Вид збор: Придавка
Што може да се преброди, да се победи.

совладлив повеќе

Види и: совлада (св.)
совладливи
Вид збор: Придавка
Кој може да се совлада, да се надвие.
Примери:
совладлива пречка