sweaty - онтологија

испотен повеќе

Види и: испоти (св.)
испотени
Вид збор: Придавка
(глаг. прид.) испоти

потен повеќе

потни
Вид збор: Придавка
Што е облеан со пот по кожата.
Што е натопен со пот.
Што е оросен со капки слични на пот.
Употреба: Ретко