sweetness - онтологија

благост повеќе

благости
Вид збор: Именка, женски род
блажина
Албански: ëmbëlsi, mirësi, butësi

благота повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
блажина
Албански: ëmbëlsi, butësi

блажина повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
Својство на благ, сладок.
Албански: mirësi, ëmbëlsi

сладост повеќе

Вид збор: Именка, женски род
сладина

слач повеќе

Вид збор: Именка, женски род
Сладок, пријатен вкус; слатко чувство, наслада.
Примери:
Слачот на медот.

слачина повеќе

(едн.) слачината
Вид збор: Именка, женски род
сладина, слач