swollen - онтологија

бабуњосан повеќе

бабуњосаниот
Вид збор: Придавка
надуен, отечен

набрекнат повеќе

Види и: набрекне (св.)
набрекнатиот
Вид збор: Придавка
натечен

натечен повеќе

Види и: натече (св.)
натечени
Вид збор: Придавка
отечен
Употреба: Медицина

отечен повеќе

отечениот
Вид збор: Придавка
(глаг. прид.) отече
Што набрекнал, се подул.

подуен повеќе

подуениот
Вид збор: Придавка
(глаг. прид.) подуе
Што се подул, што го зголемил својот обем.