sympathetic - онтологија

жалослив повеќе

жалосливиот
Вид збор: Придавка
Што е милостив, сожалив, со меко срце.

ѕвездаллија повеќе

ѕвездаллијата
Вид збор: Придавка
Што предизвикува симпатија, мил, умилен.

симпатичен повеќе

симпатични
Вид збор: Придавка
Кој предизвикува симпатија; привлечен, пријатен.
Дел од вегетативениот нервен систем.
Употреба: Анатомија , Медицина