symptom - онтологија

признак повеќе

мн. признаци
Вид збор: Именка, машки род
симптом
Албански: simptom
Употреба: Медицина

симптом повеќе

мн. симптоми
Вид збор: Именка, машки род
Карактеристична пројава или надворешен признак на некоја болест.
Албански: symptom
Употреба: Медицина
Надворешен признак на некоја појава.
Албански: symptom
Употреба: Преносно значење