tabernacle - онтологија

табернакул повеќе

Вид збор: Именка, машки род
Уметнички изработен сандак каде што се чуваат осветените поскури.
Латински: tabernaculum Албански: tabernakul
Употреба: Религија
Засводена ниша во црквата.
Албански: tabernakul
Употреба: Архитектура и градба
Место за богослужба на некои христијански секти (мормони).
Албански: tabernakul
Употреба: Религија