tachycardia - онтологија

срцебиење повеќе

срцебиењето
Вид збор: Именка, среден род
Силно биење на срцето, проследено со забрзување на честотата на срцевата работа, со правилен или неправилен ритам.
Употреба: Медицина

тахикардија повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
Забрзано биење на срцето.
Употреба: Медицина