talk nonsense - онтологија

блада повеќе

бладаат
Вид збор: Глагол, несвршен
Зборува бесмислици.
Албански: flet kot
Употреба: Преносно значење

напласка повеќе

напласкаат
Вид збор: Глагол, свршен
Назборува бесмислици, сѐ и сешто.
Албански: llomotis
Употреба: Преносно значење

траска повеќе

Види и: треска (несв.)
траскаат
Вид збор: Глагол, несвршен
брбори, тропа, зборува (глупости)
Албански: rrapëllij
Употреба: Преносно значење

тропне повеќе

тропнат
Вид збор: Глагол, свршен
Каже глупост.
Албански: llafazan
Употреба: Преносно значење