tasteless - онтологија

безвкусен повеќе

безвкусниот
Вид збор: Придавка
Што е без пријатен вкус, блуткав, невкусен.
Што е без усет за убаво, естетско.

блантав повеќе

блантавиот
Вид збор: Придавка
блуткав
Албански: i pashijshëm
Употреба: Дијалектен збор , Гастрономија

блуткав повеќе

блуткавиот
Вид збор: Придавка
Храна, пијалак без одреден вкус.
Употреба: Гастрономија

невкусен повеќе

невкусниот
Вид збор: Придавка
Што не е вкусен, што има лош вкус.
Што не одговара на добро однесување, на добар стил.