tentacle - онтологија

мустаќ повеќе

мн. мустаќи
Вид збор: Именка, машки род
Пипала околу устата на риба, рак и др.
Албански: mustaqe
Употреба: Зоологија

пипало повеќе

мн. пипала
Вид збор: Именка, среден род
Кај некои нижи животни, инсекти, полипи и друго: орган со кој се фаќаат за предметите или ловат храна.
Албански: brith
Употреба: Зоологија