then - онтологија

кога повеќе

Вид збор: Прилог
Во состави и изрази при раскажување (обично засилено со еве, таму).

после повеќе

попосле
Вид збор: Прилог
По претходно кажаното, стореното.

сега повеќе

Вид збор: Прилог
Во време околу моментот кога се зборува.
Албански: atëherë

тогаш повеќе

Вид збор: Прилог
Во она време за кое се говори.
Албански: atëher
Истовремено, во тој момент за кој се зборува.
Албански: atëher
По исполнување на услов; во тој случај.
Албански: atëher

тука повеќе

Вид збор: Прилог
Во тие услови, во тој случај.