there - онтологија

ене повеќе

Вид збор: Честичка
За посочување и за истакнување на предмети, појави и на настани во непосредна близина.
Примери:
Ене го детето на улица.

ете повеќе

Вид збор: Честичка
За посочување нешто што е блиску до соговорникот.