therefore - онтологија

значи повеќе

Вид збор: Честичка
Во дијалошка ситуација - за потврдување, потсилување или како заклучок на зборовите од соговорникот или на своите зборови.
Албански: do të thotë

отаде повеќе

Вид збор: Прилог
Од тоа, поради тоа, оттука, оттаму.

оттаму повеќе

Вид збор: Прилог
Од тоа, поради / заради тоа.
Албански: për atë
Употреба: Книжевен збор

оттука повеќе

Вид збор: Прилог
оттаму
Употреба: Книжевен збор