third-degree - онтологија

третостепен повеќе

третостепена
Вид збор: Придавка
Што е од споредна важност.
Примери:
Третостепена улога.
Што е од трет степен.
Употреба: Образование
Примери:
Третостепена настава (настава од трет степен).